VITAAL LEIDERSCHAP

STIMULEER EEN VITALE WERKCULTUUR

SIGNALEREN, ONDERSTEUNEN & MOTIVEREN

Vitaal leiderschap speelt een cruciale rol in het bevorderen van een gezonde en productieve werkomgeving. Balans tussen werkeisen en hulpbronnen is essentieel voor het welzijn van medewerkers.

Werkeisen zoals hoge werkdruk, emotionele belasting en complexe taken kunnen leiden tot stress en burn-out bij medewerkers. Hulpbronnen die deze druk wegnemen omvatten onder andere sociale steun, autonomie en ontwikkelingsmogelijkheden, zoals beter leren omgaan met prikkels en een positieve groei mindset.

De fast-track Vitaal leiderschap traint leidinggevenden in hun signalerende, ondersteunende en motiverende rol in het optimaliseren van de hulpbronnen van de medewerker. Dit creëert niet alleen een gezonde werkcultuur, maar bevordert ook de duurzame inzetbaarheid en motivatie van medewerkers. Uiteindelijk leidt dit tot een veerkrachtige en innovatieve organisatie die beter in staat is om uitdagingen te overwinnen en successen te behalen.

OPBOUW FAST-TRACK VITAAL LEIDERSCHAP

De fast-track vitaal leiderschap bestaat uit:

 • Een intensive van 3 uur waarin leidinggevenden leren over hun persoonlijke vitaliteit, stressoren en hulpbronnen om dit vervolgens ook bij anderen te leren herkennen, signaleren en oplossen. Daarbij wordt ook empathisch vermogen getraind.
 • Een follow-up challenge waarbij de leidinggevenden met een gerichte opdracht aan de slag gaan tijdens hun werk om met verschillende typen medewerkers (van vastlopend tot excellerend) het goede gesprek te voeren (ter curatie, preventie en amplitie).
 • Een coaching call om ervaringen te delen, uitdagingen te tackelen en de weg voorwaarts te bepalen.

INGREDIENTEN VAN VITAAL LEIDERSCHAP

Tijdens de training in vitaal leiderschap komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Inleiding tot vitaal leiderschap: Begrip van de basisprincipes en het belang van vitaal leiderschap.
 2. Het JD-R Model: Uitleg van het Jobs Demands Resource Model en de toepassing ervan in de werkomgeving.
 3. Stressmanagement: Technieken en strategieën om werkgerelateerde stress te verminderen.
 4. Balans tussen werkeisen en hulpbronnen: Methoden om een gezonde balans te vinden en te behouden.
 5. Communicatievaardigheden: Effectieve communicatie technieken om open en eerlijke gesprekken te bevorderen.
 6. Sociale steun: Creëren van een ondersteunende werkomgeving.
 7. Autonomie en verantwoordelijkheid: Het bevorderen van zelfstandigheid en eigenaarschap bij medewerkers.
 8. Werk-privé balans: Strategieën om een gezonde werk-privé balans te ondersteunen.
 9. Veerkracht opbouwen: Technieken om veerkracht te versterken bij zowel leiders als medewerkers.
 10. Gezonde werkcultuur creëren: Stappen om een positieve en gezonde werkcultuur te ontwikkelen.
 11. Motivatie en betrokkenheid: Methoden om motivatie en betrokkenheid onder medewerkers te vergroten.
 12. Evaluatie en continue verbetering: Methoden voor het evalueren van leiderschapspraktijken en het doorvoeren van continue verbeteringen.

Deze punten bieden een uitgebreide basis voor een training die leiders helpt om hun vaardigheden te verbeteren en een vitale, ondersteunende werkomgeving te creëren.

TRAINER, SPREKER & GROEPSCOACH

Roy Wenting begeleidde duizenden professionals in grote organisaties naar innerlijke rust, veerkracht en groei. Hij gebruikt o.a. mindfulness meditatie, yoga en transformatiecoaching. Roy bracht 3 jaar door in Aziatische communities, kloosters en yogascholen. Als bedrijfskundige slaat hij de brug tussen actuele uitdagingen van professionals en impactvolle technieken voor zelfoptimalisatie. Hij deelt zijn inzichten en inspireert tot verandering met zijn Next Level You boek, app, trainingen, retraites en evenementen.

HET MAXIMALE UIT LEIDINGGEVENDEN

Het lanceren van vitaliteit initiatieven binnen jouw organisatie kan een spannende eerste stap zijn. Of misschien is er al veel aandacht voor en ben je op zoek naar verbetering. Op basis van de situatie in jouw organisatie en de behoeften bepalen we de best mogelijke aanpak. Samen vinden we de manier om het maximale uit jouw event, team of organisatie te halen door bewust aandacht te hebben voor de menselijke factor.

  Deze site is beveiligd met ReCaptcha en de Google Privacy en Voorwaarden zijn van toepassing.